Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förföljde före detta elitidrottare – skickade 2 000 meddelanden

- 26/02/2014, 17:13
"Ingen kan vara tillräckligt grym mot dig"
1 av 4

"Ingen kan vara tillräckligt grym mot dig"

TT BILD

Kvinnan åtalas nu misstänkt för olaga förföljelse.
2 av 4

Kvinnan åtalas nu misstänkt för olaga förföljelse.

JESSICA GOW / SCANPIX

Hon har skickat meddelanden till mannen både via sms och Facebook.
3 av 4

Hon har skickat meddelanden till mannen både via sms och Facebook.

TT NYHETSBYRÅN

Sammanlagt handlar det om över 2 000 meddelanden.
4 av 4

Sammanlagt handlar det om över 2 000 meddelanden.

TT BILD / Ap

Trots att de inte ska ha träffats på över 15 år började kvinnan plötsligt skicka meddelanden till den före detta elitidrottsmannen. Under tre månader skickade hon över 2 000 meddelanden – och åtalas nu för olaga förföljelse.

VÄSTERNORRLAND. En 34-årig kvinna åtalas nu för olaga förföljelse efter att ha skickat en stor mängd meddelanden till en jämnårig man, och före detta elitidrottsman, via Facebook och sms. Kvinnan och mannen har gått i låg- och mellanstadiet tillsammans men ska därefter inte ha haft någon kontakt.

2 000 meddelanden på tre månader

Inte förrän kvinnan tog kontakt med mannen på Facebook och därefter började skicka en stor mängd meddelanden. Sammanlagt har det enligt åtalet blivit omkring 2 000 meddelanden under tre månaders tid, och mannen ska ha svarat en gång med en uppmaning till kvinnan att sluta genom att berätta att han tänkte polisanmäla om hon hotade honom igen.

"Jobbigaste är mordhoten"

Kvinnan ska även vid ett tillfälle ha ringt till mannen, som då lade på luren. Hennes meddelanden ska ha skiftat mycket i sin ton, mellan att säga att hon älskar mannen, till att antyda att hon har maffiakontakter och även skickat rena hot.

– Klart jag känner mig kränkt, hon har skrivit mycket negativt om mig. Samtidigt har honskrivit att hon älskar mig och det har svängt otroligt mycket. Det jobbigaste är helt klartmordhoten, har mannen sagt i förhör.

"Han vill det"

Den åtalade kvinnan nekar till brott, men säger i förhör att hon varit i kontakt med mannen. Dock endast för att "han vill det".

Kvinnan och mannen är inte bosatta på samma ort, och under rättegången kommer kvinnan att medverka via videolänk.