Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pojkarna försvann mystiskt för 20 år sedan – familjen väntar fortfarande på svar

Det har gått över 20 år sedan pojkarna gick ut för att leka – men aldrig kom tillbaka. Föräldrarna vet fortfarande inte vad som hänt dem.

Det sista gången någon såg de vid liv var vid en bensinstation klockan 00.45 natten mot den 27 december.

Sedan dess är pojkarna spårlöst borta.

1999 släppte polisen den här bilden som visar hur Patrick Wilson kan ha sett ut vid försvinnandet.

Brian Field dömdes 2001 för mordet på skoleleven Roy Tutill 1968. Vid pojkarnas försvinnande 1996 bodde han nära Solihull. Han misstänktes men åtalades aldrig.

De var goda vänner.

Patrick Warren, 11, och David Spencer, 13, brukade leka tillsammans runt deras hem i orten Solihull sydost om Birmingham i England.

Den 26 december 1996 såg en polis de båda pojkarna leka vid en sjö som frusit – och sa till dem att det kunde vara farligt. Men trots att pojkarna var så unga fortsatte de att vara ute sent på kvällen.

Runt midnatt kom David hem till sig. Han sa då till sin mamma att han skulle sova över hos till Patricks bror som inte bodde långt därifrån.

De båda pojkarna gick dock inte direkt dit, utan valde att vara ute ett tag till i den iskalla decembernatten. Det sista gången någon såg de vid liv var vid en bensinstation klockan 00.45 natten mot den 27 december.

Sedan dess är pojkarna spårlöst borta.

Pojkarna. Bildkälla: West midlands police

Tidigt dagen därpå anmäldes de försvunna. Först hanterades fallet som ett försvinnande. Polisen ska bland annat ha misstänkt att de båda pojkarna bara gömde sig.

Men pojkarna dök aldrig upp – och man fortsatte att leta efter dem under månaderna som följde.

Bland annat satte man bilder på deras ansikten på mjölkförpackningar för att nå ut till fler om deras försvinnande. Därav fick de namnet "The Milk Carton Kids".

Men trots denna insats kom det inte in något tips som ledde vidare.

Patrick Wilson1999 släppte polisen den här bilden som visar hur Patrick Wilson kan ha sett ut vid försvinnandet. Bildkälla: missingkids.co.uk

En ledtråd som polisen dock hittade var Patricks cykel, som han hade fått i julklapp 1996. Den hittades övergiven vid den 27 december vid bensinstationen där pojkarnas senast hade setts, men kopplades inte ihop med pojkens försvinnande förrän flera veckor senare.

David Wilson, kriminolog vid Birmingham City University, tycker att polisen inte bedömde att något allvarligt kunde ha hänt pojkarna tillräckligt fort.

– De gjordes ut till att vara mycket mer vuxna. Det lades mycket vikt vid att beskriva de som dåliga i skolan, att en av dem kedjerökte. Det fanns en känsla av att de egentligen inte var barn, när de i själva verket var det, sa han förut till BBC.

Tio år efter pojkarnas försvinnande granskades fallet på nytt. Nu betraktade polisen vad som hänt dem som mord, trots att inga kroppar hade hittats.

Av polisen kända sexuella förbrytare och pedofiler som fanns i området förhördes. Polisen sökte även igenom pojkarnas hem och i området kring var de försvann. Men inte heller det ledde vidare någonstans.

En misstänkt person dök dock upp i utredningen.

Brian FieldBrian Field. Bildkälla: Polisen

Brian Field dömdes 2001 för mordet på skoleleven Roy Tutill 1968. Han hade även tidigare suttit i fängelse för att ha kidnappat två pojkar på 80-talet.

Vid pojkarnas försvinnande 1996 bodde han nära Solihull.

Han åtalades aldrig, även om han utreddes som misstänkt för att ha kidnappat och dödat pojkarna.

Ända fram till idag vet pojkarnas föräldrar fortfarande inte vad som hände dem den där kalla decembernatten 1996.

Så sent som i december vädjade Patricks bror Lee O'Tool om information från allmänheten som kan leda till att fallet löses.

– Jag har förlikat mig med att David är död, men jag vaknar varje natt och undrar vad som hände med honom och hur han dog, sa brorsan då enligt The Sun.

Tror du att fallet kommer att lösas?

Mer:

Pojke försvann spårlöst – nu har föräldrarna fått ett mystiskt brev från honom