Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här lämnar hon hunden i en stekhet bil – för att köpa pizza

Nyheter | 25/04/2017 16:11

Vittnen fick krossa rutan för att rädda den överhettade hunden i bilen.

Att lämna djur i bilar när det är varmt är djurplågeri. Det kan lätt bli upp mot femtio grader i en bil som står i solen.

Som tur är finns det hjältar som Clive Oxley. När han såg hur hunden inne i bilen hade det riktigt svårt tog Clive ett snabbt beslut, han krossade rutan och ringde sedan polisen.

Hunden kunde knappt andas och var mycket varm när de till slut fick ut den från den stekheta bilen.

– Det finns ingen rimlighet i att lämna en hund i bilen. Speciellt inte när du ska gå och köpa pizza, säger Clive till brittiska Metro.

Det visade sig senare att kvinnan just gått och köpt pizza. När hon kom tillbaka fick hon förklara sig för polisen.

Inne i bilen uppskattade polisen att temperaturen gått upp till minst 51 grader.

Clive säger att han kommer fortsätta krossa bilrutor om folk lämnar sina hundar på det här sättet. Polisen i Cornwall säger att det är helt okej att krossa en bilruta om man misstänker att ett djur far illa inne i bilen.

I ett annat uppmärksammat fall av djurplågeri i Somerset, i södra England, smygfilmades en anställd när han sparkade på små kalvar. 19-åringen åtalades senare för flera fall av djurplågeri:

Läs artisterna i bandet Death teams debattartikel: Kolmården är inte en trevlig familjeaktivitet – det är djurplågeri