I Göteborg med barn? Här är 11 roliga aktiviteter.
I Göteborg med barn? Här är 11 roliga aktiviteter. - Foto: Adam Ihse/Björn Larsson Rosvall/Adam Inse/TT

Göteborgs bästa aktiviteter med barn: 11 tips på kul saker att göra

Är du i Göteborg med barnen? Funderar du på vad ni ska hitta på? Då har du kommit helt rätt. Nyheter24 listar 11 roliga platser att besöka med de små familjemedlemmarna.


Vad finns det att göra i Göteborg med barn?

Nyheter24 har gjort en lista med elva olika aktiviteter som passar barn i alla åldrar. 

Aktiviteter för barn 

Göteborg är en stad full med roliga platser att besöka för de minsta i familjen. Har ni även vägarna förbi Stockholm? Då ska ni spana in den här listan med Stockholms 15 bästa utflykter med barn.

Liseberg

En klassiker för alla åldrar, med roliga attraktioner, karuseller och spel. Ta en tur i någon av de många åkattraktionerna och njut av en spännande dag på Liseberg.

Universeum

Utforska vetenskap, teknik och natur på Universeum. En perfekt plats för att få barnen intresserade av vetenskap och uppleva en spännande dag tillsammans.

Alfons Åbergs Kulturhus

Ett kulturhus dedikerat till Alfons Åberg och hans värld. Här kan barnen uppleva Alfons värld och delta i kreativa aktiviteter.

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Besök det vackra Gunnebo Slott och dess stora trädgårdar. En perfekt plats för en historielektion och en picknick i trädgården.

Sjöfartsmuseet Akvariet

Ett spännande museum där barnen kan lära sig om sjöfarten och upptäcka olika sorters fiskar och havsdjur.

Göteborgs Stadsmuseum

Lär er mer om Göteborgs historia på stadsmuseet. En perfekt aktivitet för att kombinera lek och lärande.

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Besök detta fascinerande museum och upptäck världens alla under, från dinosaurier till djurliv och geologi. Perfekt för en dag fylld med lärande och äventyr.

Vad kan man göra i Göteborg som är gratis? 

Här är fyra saker att hitta på med barn som inte kostar något. 

Trekantens Lekplats 

En stor och spännande lekplats i centrala Göteborg, med klätterställningar, gungor och rutschkanor. Här kan barnen leka och ha roligt medan föräldrarna kan ta en paus på något av de närliggande kaféerna.

Slottsskogens äventyrslekplats Plikta

En färgglad och fantasifull lekplats mitt i den gröna lungan Slottsskogen. Här kan barnen klättra, gunga och utforska i timmar. Perfekt för att springa av energi och uppleva naturen på samma gång.

Botaniska Trädgården

Utforska en av Europas största botaniska trädgårdar, fylld med exotiska växter och blommor. Perfekt för en picknick och att lära sig mer om växtlivet i en avslappnad miljö.

Skansen Kronan

Besök denna historiska fästning och njut av en fantastisk utsikt över Göteborg. En perfekt plats för att lära sig om stadens historia och att ta fina familjefoton.

Göteborg i sommar?

Här kan du läsa om stadens 5 bästa badplatser.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!