Nu väntar nytt snökaos.
Nu väntar nytt snökaos. - Foto: Ali Lorestani/Pontus Lundahl/TT

SMHI varnar för nytt snökaos – här kan det komma 20 centimeter snö

Ett nytt snöfall väntas dra in över Göteborgsområdet och delar av Västsverige under dagen. SMHI har utfärdat gula varningar för två områden.


Onsdagens kraftiga snöoväder som bland annat ledde till inställda flyg och bussar i Stockholmsområdet har rört sig österut, bort från Sverige. Snön gör det dock fortsatt svårt för bussar att komma fram och det är störningar i delar av spårtrafiken, skriver SL på sin hemsida på torsdagsmorgonen.

15-20 centimeter snö

Under torsdagen väntas en ny omgång snö dra in över Göteborgsområdet och delar av Västsverige. Totalt väntas 5–10 centimeter snö falla, lokalt kan det bli upp till 15–20 centimeter.

— Det är ett stråk med lite kraftigare snöfall som sträcker sig från Storgöteborg och Kungsbackatrakterna upp mot Skövdetrakterna, sade SMHI:s meteorolog Max Schildt på onsdagen.

Gula väder varningar i Västra Götaland

SMHI har utfärdat gula vädervarningar i delar av nordvästra delen av Västra Götaland samt sydväst om Vänern, då det tidvis kraftiga snöfallet kan leda till trafikstörningar.

Framåt eftermiddagen väntas snöbyarna mattas av, men under natten mot fredag väntas ytterligare ett område med kraftiga snöbyar i delar av Västra Götaland.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!