Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Smockan hängde i luften"

Nyheter | 21/01/2009 08:14

Guillou puttade till TV4-reportern och skrek: "Ta inte i mig!"

Stämningen efter publicistklubbens debatt om Liza Marklunds uppmärksammade bok Gömda hettade till ordentligt på Kulturhuset på måndagskvällen.

Efter debatten krävde TV4-journalisten Annika Widebeck att Guillou ställdes till svars för konsekvenserna som boken, utgiven på Guillous förlag och som han enligt egen utsago inte ens har läst, fått för den libanesiska familjen. Men förlagets delägare tyckte att Widebeck var alldeles för upprörd. Men hon gav sig inte.

"Snälla du, jag vill bara berätta för dig hur den här stackars människan mår", skrek hon till Guillou och syftade på "mannen med de svarta ögonen" vars liv vänts upp och ner efter bokens hårda attack mot honom.

Guillou ska då ha puttat till TV4-reportern och skrikit något i stil med "Ta inte i mig!" Läget var spänt och "smockan liksom hängde i luften", skriver frilansjournalisten Gunilla Kinn, som var där, på sin blogg.

Men för att förhindra en smärre katastrof skyndade Guillou, tillsammans med Ann-Marie Skarp, förlagschef och VD för Piratförlaget, sig snabbt därifrån. Samtidigt ropade Annika Widebeck:

"Alla runt omkring honom har vetat om det hela tiden!"

Se publicistklubbens debatt på Kulturhuset i Stockholm:

Skrivet av: