Torsdag 5 Aug
Stockholm

Han är årets politiska bloggare

Henrik Alexandersson vann priset Årets politiska blogg 2008 av Bloggsveriges läsare och kollegor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han grävde i den socialdemokratiska EU-parlamentsledamoten Marianne Mikkos rapport om registrering och reglering av bloggare, innan gammelmedia vaknat. Han blev i somras JK-anmäld av Försvarets Radioanstalts generaldirektör Ingvar Åkesson för att ha publicerat utdrag ur hemliga FRA-dokument. Liberalen Henrik Alexandersson har korats till vinnare av priset "Årets politiska blogg 2008".

– Det är ett viktigt pris, eftersom det är läsarna och bloggkollegor som utser vinnaren, säger Henrik Alexandersson till Nyheter24.

I en omröstning på Bloggen Bents webbsida har läsare och bloggare under en längre tid kunnat nominera och rösta på olika bloggare till vinnare av priset som årets politiska bloggare. Efter 1 145 röster kunde Henrik Alexandersson koras efter ett år som gick i integritetspolitikens tecken.

Och vinnaren är övertygad om att svenska bloggare mer och mer börjar ligga före gammelmedia i exempelvis granskningen av EU. Alexandersson har lagt ned åtskilliga timmar på att granska politiska förslag som pumpas ut från Bryssel, och där hittat saker som fått de etablerade medierna att haka på.

– Det får man säga. Det beror på att gammelmedia till stor del har en ganska dålig EU-bevakning. De intresserar sig mest för toppmötena, men gör inte så mycket mer. Det mest uppenbara exemplet var Marianne Mikkos rapport där förslaget var att reglera bloggandet, vilket jag skrev om långt före gammelmedia, som senare hakade på, säger Alexandersson till Nyheter24.

Opassande, Oscar Swartz, Mattias Svensson, Dick Erixon, Johan Ingerö och Mark Klamberg, är några av Alexanderssons personliga favoriter.

Topp fem i omröstningen:

Henrik Alexandersson, 2542 röster

Blogge Bloggelito, 1877 röster

Oscar Swartz, 1719 röster

Opassande, 1581 röster

Mark Klamberg, 1466 röster

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela