Räddningsarbete vid den campingplats som täckts av jord- och lermassor i Batang Kali, ungefär fyra mil från Kuala Lumpur. Bilden togs i lördags.
Räddningsarbete vid den campingplats som täckts av jord- och lermassor i Batang Kali, ungefär fyra mil från Kuala Lumpur. Bilden togs i lördags. - Foto: TT

Fler än 30 omkom i skred i Malaysia

Antalet dödsoffer till följd av ett jordskred i Malaysia förra veckan är åtminstone 30. Ytterligare kvarlevor av döda har grävts fram i en omfattande insats – bland dem en man som hade blivit begraven medan han omfamnade sin hund.


Dödstalet har stigit steg för steg sedan i fredags förra veckan, då enorma mängder jordmassor rasade ned från en höjd mot en campingplats några mil utanför den malaysiska huvudstaden Kuala Lumpur. Ett 90-tal personer bedöms ha befunnit sig där när skredet skedde och omkring 60 som hade klarat sig oskadda lokaliserades redan i ett tidigt skede.

Flera av de döda var barn. I tisdags hittades en flicka fem meter under jordytan, iklädd pyjamas.

Dagen därpå grävdes en man och dennes hund fram ur leran, där de hade blivit begravna i en omfamning.

Malaysia har monsunsäsong för närvarande, vilket tros ha kunnat orsaka jordskredet. Campingplatsen hade inte tillstånd för sin verksamhet på platsen i fråga.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!