Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi. Arkivbild.
Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi. Arkivbild. - Foto: Claudio Furlan/AP/TT

Berlusconis "bunga-bunga"-kvinnor vräks

De 20 kvinnor som Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi under ett drygt decennium gav månadspeng blir av med inkomsten, och i flera fall sina bostäder.


Berlusconi avled i juni i år, 86 år gammal. Men ända till nu har de unga kvinnorna, som alla deltog i mediemagnatens så kallade "bunga-bunga"-fester, fått månadspeng på 2 500 euro, motsvarande närmare 30 000 kronor – utbetalningar som nu inte längre kommer att trilla in på deras bankkonton.

Berlusconis dödsbo har förklarat kvinnorna som "ovälkomna" och sparkar även ut de som bor kvar i hans bostäder, skriver Corriere della Sera.

Silvio Berlusconi sade enligt tidningen att pengarna var avsedda att kompensera kvinnorna för att deras namn svärtats ned efter att de framträtt i rättegångar om festerna, som omgärdats av en lång rad obekräftade rykten.

Berlusconi själv insisterade alltid på att tillställningarna i hans pampiga villa i Arcore var eleganta middagar. Tidigare i år friades han i ett mål där han anklagats för att ha mutat vittnen för att ljuga om vad som pågick under festerna.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!