Bjud på en smakfest: Bananpannkakor med färska bär.
Bjud på en smakfest: Bananpannkakor med färska bär. - Foto: Nyheter24

Bananpannkakor med färska bär – riktig frukostupplevelse

Dessa härligt krämiga bananpannkakor är både lätta att göra och ännu lättare att älska. Servera med en klick grädde och lite bär på toppen för en underbar frukostupplevelse för hela familjen.


Dessa pannkakor är en unik och hälsosam twist på den klassiska pannkakan. Med havregryn, banan och blåbär, är de packade med goda och näringsrika ingredienser. De är enkla att göra och perfekta för en hälsosam och god frukost eller brunch med hela familjen.

Ingredienser till bananpannkakor (för 4 portioner):

  • 2 mogna bananer
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl blåbär
  • 2 msk smör till stekning

Instruktioner – så gör du bananpannkakor med bär:

  1. Mosa bananerna i en stor skål tills de är släta.
  2. Tillsätt äggen, vaniljextraktet, kanelen, bakpulvret och saltet. Blanda väl.
  3. Tillsätt mjölet och havregrynen och blanda väl igen.
  4. Tillsätt mjölken och blåbären och blanda försiktigt.
  5. Värm upp en stekpanna på medelhög värme. Smält smöret i stekpannan.
  6. Häll i 1/4 dl av smeten för varje pannkaka och stek tills de är gyllenbruna på båda sidor. Upprepa tills all smet är slut.
  7. Servera de varma pannkakorna med lönnsirap, färska blåbär och eventuellt en klick grädde
  8.  Om du vill ha mer protein i pannkakorna, kan du tillsätta en skopa proteinkräm i smeten.

Är du sugen på fler lättlagade rätter? Här kan du se fler enkla recept!

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!