Här är ett enkelt recept på en krämig tonfisksallad med ägg.
Här är ett enkelt recept på en krämig tonfisksallad med ägg. - Foto: Nyheter24

Krämig tonfisksallad med ägg – recept för en enkel lunch

Denna tonfisksallad med ägg är en enkel men läcker rätt som passar utmärkt som lunch eller middag. Kombinationen av tonfisk och ägg ger både protein och smak, medan den krämiga såsen gör rätten extra njutbar.


Tonfisksallad är en läcker rätt som passar perfekt för en snabb lunch eller middag. Letar du efter ett recept som är lika enkelt som det blir gott? Då har du kommit rätt.

Recept på krämig tonfisksallad med ägg

Den krämiga konsistensen från majonnäsen blandad med den salta smaken från tonfisken och den friska smaken av ägg gör denna sallad både mättande och god. Servera med en krispig sallad eller som pålägg i en smörgås för en smakrik måltid.

Enkel och snabb lunch: Grönsakswrap med avokado och hummus

Ingredienser till din goda tonfisksallad:

  • 2 burkar tonfisk i vatten eller olja (à 185 g)
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • Sallat, drygt 125 g
  • Salt och peppar efter smak
  • Gräslök eller salladslök för garnering

Instruktioner:

  1. Öppna burkarna med tonfisk och låt vattnet/oljan rinna av.
  2. Skala äggen och hacka två av dem dem i mindre bitar. Det tredje ägget kan skäras i fyra bitar.
  3. Skala och finhacka rödlöken.
  4. Blanda tonfisk, ägg och rödlök i en stor skål.
  5. Tillsätt majonnäs och senap och blanda väl.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera den krämiga tonfiskröran på bädd av krispig sallat med extra äggskivor vid sidan. Toppa allt med finhackad gräslök eller salladslök!

Läs fler goda och enkla recept här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!