Päron- och kanelkräm med krossade kakor.
Päron- och kanelkräm med krossade kakor. - Foto: Nyheter24

Päron- och kanelkräm med krossade kakor – ljuvlig efterrätt

Päron och kanel är en match gjord i himlen och vår krämiga dessert sätter denna smakkombination i fokus. Den söta och kryddiga krämen är balanserad med en knaprig konsistens från kakorna.


Den här krämen med smak av söta päron och kryddig kanel är den perfekta efterrätten. Toppad med krossade kakor blir det en krispig kontrast till den lena krämen. Enkelt att laga och garanterat en hit vid middagsbordet.

Ingredienser för päron- och kanelkräm med krossade kakor

  • 4 stora mogna päron
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 10 krossade pepparkakor
  • Färska hallon och myntablad för dekoration

Äppelpaj i glas – recept på en god och enkel efterrätt

Instruktioner för päron- och kanelkräm med krossade kakor

  1. Skala päronen och skär dem i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med kanel och socker. Låt koka på medelvärme i ca 10 minuter tills päronen är mjuka.
  2. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Mixa sedan päronen till en slät puré med hjälp av en stavmixer.
  3. Tillsätt vispgrädde, crème fraiche och vaniljsocker till päronpurén. Vispa ihop allt till en slät kräm.
  4. Häll upp krämen i fyra serveringsskålar och strö över krossade pepparkakor.
  5. Dekorera med färska hallon och myntablad.

Servera krämen sval, gärna efter att den har stått i kylen en stund för att sätta sig. Smaklig måltid!

Läs fler enkla och goda recept här!

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!