Banan- och hasselnötskräm med krossade digestivekex.
Banan- och hasselnötskräm med krossade digestivekex. - Foto: Nyheter24

Banan- och hasselnötskräm med krossade digestivekex

Längtar du efter något sött och enkelt? Prova vår banan- och hasselnötskräm med krossade kex. En twist på den klassiska banan-desserten som garanterat kommer att imponera på dina gäster.


Banan- och hasselnötskräm med krossade digestivekex är en krämig och smakrik blandning av bananer, hasselnötter och grädde, toppad med söta krossade digestivekex.

Det här är en dessert som garanterat kommer att imponera på dina gäster, samtidigt som den är enkel att göra och kräver få ingredienser. Så varför inte bjuda på en smakupplevelse utöver det vanliga? 

Ingredienser för banan- och hasselnötskräm:

  • 3 mogna bananer
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 digestivekex

Instruktioner – så gör du banan- och hasselnötskräm med krossade digestivekex

  1. Skala bananerna och mixa dem tillsammans med hasselnötterna till en slät kräm.
  2. Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker till en luftig grädde.
  3. Blanda ihop banankrämen med den vispade grädden.
  4. Krossa digestivekexen och lägg dem i botten på fyra serveringsglas.
  5. Fördela banan- och hasselnötskrämen över digestivekexen i serveringsglasen.
  6. Ställ glasen i kylen i minst 30 minuter innan servering. Servera och njut av denna ljuvliga dessert!
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!