Rabarberkräm med krossade digestivekex.
Rabarberkräm med krossade digestivekex. - Foto: Nyheter24

Rabarberkräm med krossade digestivekex – söt och syrlig

Vill du avsluta din middag med något extra gott och friskt? Prova vår rabarberkräm med krossade digestivekex. Desserten är enkel att göra men bjuder på en härlig kombination av söta och syrliga smaker.


Rabarberkräm med krossade digestivekex är en ljuvlig efterrätt som är enkel att göra och som garanterat kommer att imponera på dina gäster.

Den syrliga smaken från rabarbern går perfekt ihop med de söta och krispiga kakorna, och krämen är otroligt len och krämig.

Rabarberkräm är en klassisk efterrätt som passar perfekt under våren och sommaren när rabarbern är i säsong. Här är ett enkelt och smaskigt recept för fyra personer:

Ingredienser för rabarberkräm med krossade kakor:

  • 500 g rabarber
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl grädde
  • 12 digestivekex

Citron- och limekräm med krossade kakor – enkel efterrätt.

Instruktioner för rabarberkräm med krossade kakor:

  1. Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en kastrull.
  2. Tillsätt socker och den urskrapade vaniljstången.
  3. Koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme tills rabarbern är mjuk och sönderkokt, ca 15 minuter.
  4. Ta bort vaniljstången och låt rabarbern svalna något.
  5. Mixa rabarbern med en stavmixer eller i en blender tills den är slät.
  6. Vispa grädden till mjuka toppar och vänd ner rabarberpurén i grädden.
  7. Krossa digestivekexen och lägg dem i botten på fyra serveringsglas.
  8. Fördela rabarberkrämen över kakorna och toppa med ytterligare krossade kex.
  9. Ställ glasen i kylskåpet i minst en timme innan servering.

Servera rabarberkrämen med krossade digestivekex och eventuellt lite extra rabarber på toppen för en frisk och somrig efterrätt som kommer att bli en favorit bland både barn och vuxna.

Här kan du se fler enkla recept!

Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!