Jordgubbspudding med krossade kakor.
Jordgubbspudding med krossade kakor. - Foto: Nyheter24

Jordgubbspudding med krossade kakor – krämig och len

Denna jordgubbspudding är en krämig dessert som passar perfekt efter middagar. Den ljuvliga smaken av jordgubbar och den knapriga texten från de krossade kakorna gör detta till en höjdare för alla sötsugna.


Jordgubbspudding är en klassisk dessert som är älskad av många. Det här receptet ger dig en krämig och len pudding med en härlig smak av jordgubbar, som toppas med krossade kakor för extra textur och smak.

Desserten är enkel att göra och perfekt för att avsluta en middag med vänner eller familj.

Rabarberkräm med krossade digestivekex – söt och syrlig.

Ingredienser för jordgubbspudding med krossade kakor:

  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 250 g färska jordgubbar
  • 8 digestivekex

Citron- och limekräm med krossade kakor – enkel efterrätt.

Instruktioner för jordgubbspudding med krossade kakor:

  1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Tillsätt både stång och frön i mjölken och grädden. Värm upp blandningen på låg värme tills det börjar sjuda.

  2. I en skål, vispa ihop äggulorna och sockret tills det blir en ljus och fluffig smet. Tillsätt majsstärkelse och vispa igen tills det blir en jämn smet.

  3. Ta bort vaniljstången från mjölk- och gräddblandningen. Häll lite av blandningen i äggulssmeten och vispa snabbt ihop tills allt är blandat. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och rör om tills allt är väl blandat.

  4. Värm upp kastrullen på medelhög värme och rör om hela tiden tills smeten börjar tjockna. Fortsätt att röra om tills smeten har tjocknat ordentligt och börjar bubbla.

  5. Ta bort kastrullen från värmen och häll upp smeten i fyra skålar. Låt skålarna svalna i rumstemperatur i ca 30 minuter och ställ sedan in dem i kylen i minst två timmar.

  6. Skiva jordgubbarna och krossa digestivekexen i små bitar.

  7. När puddingen har svalnat och stelnat, toppa den med skivade jordgubbar och krossade digestivekex. Om du vill kan du även toppa desserten med chokad.

  8. Servera och njut av din krämiga jordgubbspudding med krossade kakor!

    Här kan du se fler enkla recept!

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!