Vissa frukostar är perfekta för att äta när du är på väg till jobbet.
Vissa frukostar är perfekta för att äta när du är på väg till jobbet. - Foto: TT / TT

8 snabba frukostar som är perfekta att äta på väg till jobbet

Att laga och äta frukost kan ta upp mycket värdefull tid på morgonen. Här är åtta snabba och enkla frukostar du kan äta på väg till jobbet.


1.  Macka eller wrap 

När du är på språng kan en smörgås eller en wrap vara det perfekta frukostalternativet. Välj ett näringsrikt bröd som rågbröd eller fullkornsbröd, då det ger dig långvarig energi och håller dig mätt längre. Du kan bre på lite smör eller avokado och toppa med ditt favoritpålägg som ost, skinka, kyckling, eller kanske ett vegetarisk alternativ som hummus och grönsaker. Wraps fungerar också bra, och med en kombination av avokado, kalkon och grönsaker får du en balanserad frukost som är enkel att äta på språng.

2. Proteinbars eller nötbollar

För de som letar efter ett proteinrikt alternativ kan proteinbars eller nötbollar vara svaret. De flesta matbutiker erbjuder ett brett utbud av proteinbars – men försök att undvika de med mycket socker i sig. Om du föredrar ett hemmagjort alternativ, kan du blanda nötter, dadlar, proteinpulver och andra favoritingredienser för att skapa dina egna nötbollar.

Enkla knepen – så får du avokadon att mogna snabbare

3. Smoothie

Smoothies är inte bara smakrika utan också näringspackade, och du kan variera dem i oändlighet. En grund med frukt, grönsaker, yoghurt eller mjölk ger en fyllig konsistens, och med tillsats av proteinpulver kan du boosta proteininnehållet. Fyll din smoothie i en flaska med skruvkork, så att den är enkel att dricka på vägen till jobbet.

4. Hårdkokta ägg

Ett hårdkokt ägg är kanske en av de enklaste frukostalternativen att förbereda i förväg. Koka äggen kvällen innan och förvara dem i kylen. På morgonen kan du snabbt ta med dem på språng. Ägg är en utmärkt proteinkälla och kommer att ge dig långvarande energi.

Sugen på ägg? Här är 50 enkla rätter att göra på ägg

5. Fröknäcke eller riskakor

För en lätt och krispig frukost, överväg fröknäcke eller riskakor. Dessa är inte bara lätta att äta på språng, utan de kan också vara en bra källa till hela korn och fibrer, beroende på vilket märke eller vilken typ du väljer. Toppa med något näringsrikt som avokado eller ost för att ge mer smak och mättnad.

6. Frukt 

Frukter är perfekta att ta med och äta direkt på språng. Äpplen, bananer, päron, och apelsiner har en egen naturlig förpackning och behöver ingen ytterligare förberedelse. Förutom att vara smakrika, innehåller dessa frukter även essentiella vitaminer, mineraler och fibrer som ger dig en bra start på dagen. Om du känner för något extra, kan du förbereda en blandning av fruktbitar kvällen innan och förvara i en burk som du kan ta med dig.

Släng aldrig gammal frukt – gör det här i stället

7. Yoghurt eller kvarg

För de som älskar en krämig, proteinrik frukost, erbjuder yoghurt eller kvarg i en förpackning ett snabbt och bekvämt alternativ. Många varianter finns nu med praktiska skruvkorkar eller återförslutningsbara lock, vilket gör dem enkla att äta direkt ur. Välj osötade varianter och lägg till egna toppningar, såsom nötter, frön eller lite honung, för extra smak och näringsvärde.

8. Müslibar

Müslibarer är utmärkta för snabb energi på morgonen. De är kompakta och finns i en mängd olika smaker och stilar. Vare sig du köper dem från butiken eller gör dina egna hemma, leta efter alternativ med lågt sockerinnehåll och med hela ingredienser som havre, nötter, frön och torkad frukt. Hemgjorda varianter ger dig möjlighet att skräddarsy smaken och näringsinnehållet efter dina egna preferenser.

Läs mer här:

Håll dig mätt hela dagen – med dessa 7 urnyttiga matvaror

/
/