Ronaldo är inte nöjd med Manchester United.
Ronaldo är inte nöjd med Manchester United. - Foto: Rui Vieira/AP/TT

Ronaldo i ny attack mot United – kritiserar ägaren: "Bryr sig inte"

Det är inte bara tränaren Erik ten Hag som har förargat Manchester United-stjärnan Cristiano Ronaldo. Även klubbens ägare får sig nu en skopa av sleven. – De bryr inte om klubben, säger Ronaldo.


Om Cristiano Ronaldo hade lagt ner motorsågen efter det att delar av hans 90 minuter långa intervju med Piers Morgan släpptes under gårdagskvällen?

Knappast. Efter att ha gått hårt åt tränaren Erik ten Hag i de tidigare klippen är det nu dags för Manchester Uniteds ägare, familjen Glazer, att kapas vid fotknölarna.

— De bryr sig inte om klubben, om det sportsliga. Som du vet är Manchester United en klubb där marknadsföringen är viktigast, det är därifrån den får sina intäkter. Ägarna bryr sig inte om det sportsliga, enligt mig, säger Ronaldo.

Kritiserar ifrågasatta ägarfamiljen

Han säger att han inte har pratat med ägarfamiljen sedan sin återkomst till Old Trafford i fjol och att de "ger allt makt till sportchefen och ordföranden".

Glazer-familjen är en kontroversiell ägare och har varit föremål för starka protester från United-supportrar.

— Fansen har alltid rätt. De förtjänar att veta sanningen. De ska veta att spelarna vill det bästa för klubben, det var därför jag kom hit, det är därför jag älskar den här klubben men det finns saker inom klubben som gör att United inte når toppen, säger Ronaldo.

Ronaldo attackerar förre klubbkamraten

Även förre lagkamraten Gary Neville, numera expert på Sky Sports, attackeras i klippen.

— Han är inte min vän. Jag vet inte om han måste kritisera mig på grund av sitt jobb, för att bli mer känd. Jag förstår det inte. Jag förlorar ingen sömn över det men det är inte kul att höra. Det är lite av en besvikelse, säger Ronaldo.

Hela intervjun sänds i sin helhet på onsdag och torsdag.

Cristiano Ronaldo har kontrakt med Manchester United säsongen ut.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!