Adrian Kempe firar sitt andra mål, vilket tog matchen till förlängning.
Adrian Kempe firar sitt andra mål, vilket tog matchen till förlängning. - Foto: TT

Svenska tvåmålsskyttar avgjorde i NHL

Adrian Kempe blev tvåmålsskytt när hans Los Angeles besegrade Boston med 3–2 i nattens omgång i NHL-ishockeyn. Även John Klingberg gjorde två mål och hjälpte Anaheim att bryta en nio matcher lång förlustsvit.

Boston, med Linus Ullmark i mål, ledde med 2–0 vid nedsläpp i den tredje perioden. Då klev Adrian Kempe fram, gjorde två mål, och tog matchen till övertid.

Linus Ullmark räddade 27 skott i Bostons mål, varav ett kom från Kempe på övertid. Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar.

— Det krävs mycket karaktär att komma tillbaka från ett underläge med två mål, säger Los Angeles målvakt Pheonix Copley efter matchen, som själv stoppade 33 skott innan straffläggningen.

Även John Klingberg blev tvåmålsskytt i nattens möte mellan Anaheim och Montreal.

Klingberg utökade ledningen för Anaheim till 2–0 i den första perioden, 28 sekunder efter att lagkamraten Troy Terry gjort matchens första mål.

I den tredje perioden både reducerade och kvitterade Montreals Cole Caufield till 2–2. Sedan klev Klingberg fram igen och återtog ledningen. Matchen slutade 5–2 till Anaheim, som därmed bröt en nio matcher lång förlustsvit.