USA vann – säkrade JVM-gruppsegern

Två av förhandsfavoriterna, USA och Finland, möttes i JVM i ishockey. Då drog USA det längre strået och vann gruppen.

USA dominerade matchen inledningsvis. Amerikanerna gjorde även ett välförtjänt 1–0-mål, genom Chaz Lucius, efter 15.22. Glädjen blev dock kortvarig. En minut och fem sekunder senare kvitterade nämligen Finlands storstjärna Joakim Kemell.

I andra perioden gick USA upp i en 4–1-ledning. Men Finland reducerade till 2–4.

Men närmare än så kom inte Finland och USA utökade ledningen i tredje perioden och matchen slutade 6-2.

Tidigare under kvällen hämtade Schweiz upp ett 1–3-underläge, till 3–3, mot Slovakien i tredje perioden.

Därefter krävdes en lång straffläggning för att skilja lagen åt. 19 straffar hade lagts när Rodwin Dionicio avgjorde matchen till Schweiz fördel. Totalt gjordes fem mål i straffläggningen.

Förlusten förhindrade dock inte Slovakien från att ta sig till kvartsfinal. Nationen slutade trea i grupp B.

Schweiz slutade fyra i gruppen och tog sig därmed även de vidare till kvartsfinal.