Magnus Eriksson i bortamötet med Lech Poznan.
Magnus Eriksson i bortamötet med Lech Poznan. - Foto: TT

Djurgården föll tungt mot Lech Poznan

Efter höstens succé i Europa Conference League fick Djurgården det tuffare i åttondelsfinalen.Lech Poznan vann det första mötet med 2–0.Givetvis inte det här resultatet vi ville ha med oss härifrån, säger Marcus Danielson till Viaplay.

Djurgården gick obesegrat genom gruppspelet, men har skaffat sig ett klurigt utgångsläge inför returen nästa torsdag.

Inför fullsatta läktare i ett kylslaget Poznan, där ett par tusen tillresta Djurgårdensupportrar fanns bland åskådarna, räckte inte stockholmarna riktigt till mot sina polska motståndare.

Det dröjde visserligen till den 39:e minuten innan Lech Poznan – med svensktrion Filip Dagerstål, Jesper Karlström och Mikael Ishak i startelvan – spräckte nollan. På en frispark för hemmalaget smög Antonio Milic upp bakom ryggen på Marcus Danielson och nickade snyggt in 1–0-målet bakom Jacob Widell Zetterström.

Två vassa Dif-lägen

De för dagen vitklädda "blåränderna" hade så långt haft sin bästa chans när Joel Asoro i riktigt bra läge helt missade att få träff på ett inlägg.

Lech Poznan hade större delen av bollinnehavet, men Djurgården hade en lite starkare period i början av andra halvlek. Victor Edvardsen fick det stora kvitteringsläget, men skickade avslutet över från nära håll.

Försvarsslarv

Djurgården fick se nyvärvade mittbacken Carlos Moros Gracia linka ut med knappa kvarten kvar efter att ha fått en smäll. Ersättaren Jesper Löfgrens inhopp blev allt annat än lyckosamt. När Lech Poznan kom i en av få riktigt farliga attacker i andra halvlek misslyckades såväl Löfgren som Hampus Finndell med att rensa undan bollen – och i stället tilläts Filip Marchwinski skicka in 2–0 i 82:a minuten.

— Poznan är mer effektiva än vi är, vi har också våra chanser men gör inte mål på dem, säger Danielson till Viaplay.

I den femte tilläggsminuten hade Michal Skoras ett ypperligt läge att kontra in 3–0, men skottet gick över. Det gör i alla fall att Djurgårdens hopp om avancemang lever i högre utsträckning, men det kommer krävas en klart bättre insats hemma på Tele2 arenas välbekanta konstgräs. I Poznan hade inte Djurgården ett enda avslut på mål.

— Jag tror på det stenhårt. Poznan är ett jättebra lag men det är vi också, säger Danielson inför returen.

Lech Poznans ex-djurgårdare Jesper Karlström var desto mer nöjd med resultatet i det första mötet:

— En bra känsla såklart. Jag tycker att vi gör en ganska bra match, vi kunde ha fått in trean där på slutet men Djurgården hade i och för sig något läge också. Så vi är nöjda med 2–0.

Djurgården får klara sig utan Victor Edvardsen i returen. Anfallaren snackade till sig ett gult kort från bänken (!) efter att han bytts ut – och är avstängd.

Edvardsen sade efteråt till Viaplay att han trodde att varningarna hade nollställts efter gruppspelet.

— Jävligt onödigt. Inte bra över huvud taget såklart, men jag hade ingen aning.