Det blev en hemsk kväll för Manchester United i Europa League-mötet med Sevilla.
Det blev en hemsk kväll för Manchester United i Europa League-mötet med Sevilla. - Foto: Dave Thompson/AP/TT

Uniteds mardröm – mittbackskris och tappad ledning

Det som såg så bra ut i halvtid utvecklade sig till en riktig mardrömskväll för Manchester United.I Europa League-kvartsfinalen mot Sevilla tappade man 2–0 till 2–2 på Old Trafford och fick dessutom båda mittbackarna skadade.


I brassestjärnan Casemiros frånvaro (avstängd i fyra matcher) har Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag skiftat om sitt mittfält något.

Traditionella tian Bruno Fernandes har varit mer sittande, en sorts variant på en quarterback, medan Marcel Sabitzer har fått en mer framskjuten roll.

Så även i kväll när Casemiro var tillbaka, i det första kvartsfinalmötet mot Sevilla.

Det gav utdelning.

Efter 14 minuter hittade Bruno Fernandes fram till Sabitzer med en utmärkt passning och det var 1–0.

Sju minuter senare var det dags igen. Anthony Martial, som gjorde sin första start sedan januari, trädde fram en utsökt boll till en djupledslöpande Sabitzer som rullade in sitt och Uniteds andra för dagen.

2–0 och mesta Europa League-mästarna Sevilla var rejält i brygga. Man lyckades vaska fram en jättechans på en hörna i halvlekens slutskede men då var först David De Gea och sedan Raphaël Varane i vägen.

Båda mittbackarna skadade

Den andra halvleken hettade till först efter timmens spel när United kontrade och en het Antony prickade ribbkrysset. Därefter var det dags för Anthony Elanga att äntra planen.

Men sedan var det roliga slut för hemmalaget. En felbedömning av vänsterbacken Tyrell Malacia gav Sevilla chansen att reducera till 1–2 när Jesús Navas inlägg gick i mål via nederländaren.

Med en till synes kassaskåpssäker seger i bagaget hade ten Hag passat på att lufta truppen. Så när mittbacken Lisandro Martínez såg ut att dra hälsenan fick United avsluta med tio man på planen, då alla byten var gjorda.

Dubbla självmål

Sevilla såg sin chans, tryckte på och skulle få med sig ytterligare ett mål, och det var än en gång via Unitedspelare. Youssef En-Nesyri gick till väders och lyckades få in bollen i mål, efter att hans missriktade nick träffat Harry Maguire i huvudet. Maguire som ersatt Varane, som även han hade skadekänningar, i halvtid.

2–2 och helt vidöppet inför returmötet i Sevilla.

Då lär inte Lisandro Martínez finnas med på planet. Inte heller Bruno Fernandes som är avstängd efter för många gula kort.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!