Anthony Elanga, till höger, firar med lagkamraten Morgan Gibbs-White efter att ha gjort mål på Chelsea.
Anthony Elanga, till höger, firar med lagkamraten Morgan Gibbs-White efter att ha gjort mål på Chelsea. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Elanga hjälte i skräll: "Bara att vara kylig"

Anthony Elanga kommer fulladdad med självförtroende till landslaget. Den svenske anfallaren gjorde enda målet när hans Nottingham skrällvann borta mot Chelsea i Premier League med 1–0. Det var bara att vara kylig, säger Elanga.


För landslagets och Newcastles anfallsstjärna Alexander Isak, utbytt i 74:e minuten, blev lördagen inte lika munter – förlust med 1–3 borta mot Brighton.

Det var Newcastles tredje raka förlust och laget sänktes av Evan Ferguson som gjorde hattrick för Brighton.

Då var det roligare för Elanga vars mål var hans första i Premier League för Nottingham efter flytten från Manchester United.

Landslagsanfallaren fick precis som i de tidigare matcherna börja på bänken, men byttes in på tilläggstid i första halvlek efter en skada.

Bara tre minuter in på andra halvlek slog han till.

"Under kontroll"

Elanga spelades fram av Taiwo Awoniyi, ryckte ifrån Chelseas mittbackar och placerade in bollen iskallt förbi målvakten Robert Sanchez och intill den högra stolpen.

— Jag såg ytan och gick in där. Jag visste var målet var så det var bara att vara kylig. Jag hade det under kontroll och visste vad jag skulle göra, säger Elanga till Viaplay.

Nu väntar Sveriges viktiga EM-kvalsamling med måstematcherna mot Estland borta (9 september) och Österrike hemma (12 september).

— Det är två viktiga matcher som vi måste vinna. Vi har ett bra lag och förhoppningsvis kan vi vinna de två matcherna och hålla EM-jakten i gång, säger Elanga.

Segern var Nottinghams andra för säsongen och en sällsynt bortaseger. Forest var sämsta bortalaget i Premier League förra säsongen och tog bara en bortaseger.

Hattrick av Haaland

Dejan Kulusevskis Tottenham hade lekstuga borta mot Burnley och vann med hela 5–2. Son Heung-Min blev stor matchvinnare med ett hattrick.

Norske målmaskinen Erling Braut Haaland slog också till med ett hattrick när Premier League-ledaren Manchester City krossade Fulham, 5–1.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!