Sara Hector under det första åket i söndagens världscupslalom i finländska Levi.
Sara Hector under det första åket i söndagens världscupslalom i finländska Levi. - Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Hector imponerar – fiasko för Swenn-Larsson

Sara Hector fortsätter sin fina start på den alpina världscupsäsongen. 31-åringen ligger trea efter det första slalomåket i finländska Levi, 84 hundradelar bakom slovakiskan Petra Vlhova. För Anna Swenn-Larsson blev det samtidigt fiasko.


Sara Hector har varit nära pallen i båda vinterns tävlingar hittills, utan att riktigt nå hela vägen. I premiären i favoritgrenen storslalom i Sölden för två veckor sedan blev hon fyra och i gårdagens slalom, också den i Levi, slutade hon femma.

Nu har den 31-åriga svenskan på nytt slagläge. Hector hade tredje snabbaste tid i det första åket i dagens slalom, endast slagen av gårdagens överlägsna segrare Petra Vlhova och amerikanskan Mikaela Shiffrin.

Däremot fortsätter det att gå tungt för slalomspecialisten Anna Swenn-Larsson. Under gårdagen kvalade hon med nöd och näppe in till det andra åket. Den här gången räckte det inte ens så långt. Swenn-Larsson var över tre sekunder långsammare än Vlhova i det första åket och lyckades inte placera sig bland de 30 främsta.

Estelle Alphand och Cornelia Öhlund var båda snäppet snabbare än Swenn-Larsson, 2,75 bakom slovakiskan, och får tävla vidare i eftermiddag.

Första åket pågår fortfarande. Det andra startar klockan 13, svensk tid.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!