Oskarshamn håller liv i matchserien mot HV71.
Oskarshamn håller liv i matchserien mot HV71. - Foto: Patric Söderström/TT

HV71 missade matchboll – sjunde match väntar

HV71 gjorde resan till småländska ostkusten med chans att säkra nytt SHL-kontrakt. Men Oskarshamn ville annat, vann med 4–2 och tvingade därmed fram en sjunde och direkt avgörande match lagen emellan. Vi kommer ut alldeles för dåligt i dag, säger HV71:s rutinerade forward Simon Önerud.


För Oskarshamns del gällde att vinna alternativt spela i hockeyallsvenskan kommande säsong. Under den inledande perioden visade sig hemmaspelarna bemästra det pressade läget. Laget var spelmässigt bättre än HV71 och såväl David Quenneville som Hampus Karlsson gjorde mål.

— Det gäller att glömma vad som kan hända. Gå ut, försöka njuta av stunden och spela så bra man kan. Vi pratade mycket innan matchen om att våga spela vårt spel, säger Oskarshamns lagkapten och backgigant Oscar Engsund till TT.

Mellan de omnämnda hemmamålen lyckades dock HV71:s Hugo Fransson tråckla in en puck i nätmaskorna.

— Vi kommer ut alldeles för dåligt i dag. Sett över 60 minuter är vi inte tillräckligt bra för att vinna. Varför det blir så har jag inget bra svar på, säger Simon Önerud till TT.

Nick Olesens välplacerade handledsskott i mellanperioden betydde 3–1 till Oskarshamn.

Tog time out

Knappt tre minuter in i den tredje perioden reducerade Jönköpingslagets André Petersson till 2–3. Hemmalagets tränare Martin Filander insåg faran och tog time out. Men HV71 skapade fler lägen och ett kvitteringsmål låg på lut.

— Jag tycker vi försöker spela av det på ett helt okej sätt. Vi täcker skott och visar kämpaglöd, analyserar Oscar Engsund.

Längst bak i Oskarshamn utstrålade Tingsrydslånet Tomas Rydén fortsatt lugn, som om han aldrig gjort annat än vaktat målet i avgörande kvalmatcher. När Viktor Lodin spelade in det avgörande målet i tom kasse såg hemmapubliken till att arenan närmast kokade.

— Underbart, de ger oss energin att vinna i dag, säger Oscar Engsund om supportrarnas stöd.

Avgörs på långfredagen

På långfredagen avgörs matchserien i Jönköping. Vinnaren där får fortsätta spela SHL-ishockey medan det förlorande laget degraderas till hockeyallsvenskan.

— Det gäller att ladda om och försöka njuta av att spela den viktigaste matchen i allas karriärer. Vi trivs väldigt bra hemma i Jönköping. Våra fans kommer att hjälpa oss avgöra det här till våran fördel på fredag, säger Simon Önerud.

— En sjunde avgörande är alltid en sjunde avgörande. Det kommer nog att vara en tuff och jämn match då också, det gäller att vi kommer så bra förberedda vi kan, säger Oscar Engsund.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!