Den svenske forwarden Lucas Raymond blev matchhjälte när Detroit slog Montreal i förlängningen och håller liv i hoppet om NHL-slutspel.
Den svenske forwarden Lucas Raymond blev matchhjälte när Detroit slog Montreal i förlängningen och håller liv i hoppet om NHL-slutspel. - Foto: Paul Sancya/AP/TT

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.


Raymond bidrog stort till att Detroit vände underläge mot Montreal. Han kvitterade till 4–4 med inte mycket mer än en minut kvar av den tredje perioden och satte segermålet under förlängningen.

— Jag fick nästan en blackout, säger Raymond efter matchen om hur han kände sig när hemmafansen hoppade som galna och medspelarna slängde sig över honom.

— Han har växt så mycket den här säsongen och blivit en spelare som älskar när det hettar till, säger tränaren Derek Lalonde efter matchen om Frölundasonen Raymond och tillägger:

— Det gick inte hans väg i början i dag men han fortsatte kriga och gjorde två fantastiska mål.

Medan New York Islanders säkrade tredjeplatsen och därmed slutspel – Pierre Engvall stod för två assist - genom att vinna mot New Jersey skärps striden om den sista, enda återstående platsen till slutspelet om Stanley Cup-pokalen, ett så kallat wild card.

Kampen står i första hand mellan Lucas Raymonds Detroit och Washington. Men Pittsburgh, med storbacken Erik Karlsson, har också viss chans trots att det länge såg ut som om lagets möjligheter till slutspel verkade körda.

Inför lagens sista matcher i grundserien har Washington och Detroit båda 89 poäng och Pittsburgh 88. Philadelphia kommer därefter på 87.

Vinner Detroit tisdagskvällens (amerikansk tid) match mot Montreal och Washington förlorar mot Philadelphia är Detroit slutspelsklart.

Pittsburgh får vänta och se hur det går för de övriga lagen för att veta om chansen kvarstår när de spelar sin sista match på onsdag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!