Rafael Nadal har vunnit ATP-titeln i Barcelona tolv gånger. Arkivbild.
Rafael Nadal har vunnit ATP-titeln i Barcelona tolv gånger. Arkivbild. - Foto: Joan Monfort/AP/TT

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.


37-årige Nadal spelade sin första match sedan den 4 januari i Brisbane, och vann med setsiffrorna 6–2, 6–3 mot 62-rankade Cobolli.

Efteråt satte han ord på lättnaden att vara tillbaka i ATP-sammanhang.

— Jag har kämpat många gånger i min karriär. Varje gång man blir skadad är svårare och det är tuffare ju äldre du blir. Jag har det tufft men att kunna vara med och tävla betyder mycket för mig, säger han i TV4 Plays sändning.

Nadal har fått lämna återbud till flera turneringar i år, senast i Monte Carlo. Men spanjoren skulle inte missa turneringen i Barcelona, på banan som är döpt efter honom själv.

Framför fullsatta läktare på Pista Rafa Nadal var han aldrig speciellt hotad av den 21-årige italienaren.

— Jag hade bara kul och är glad att inleda med en seger, säger Nadal.

Inför comebacken pratade Nadal om skadeproblemen som även satte stopp för stora delar av förra säsongen.

— På ett personligt plan är det en gåva för mig att vara i Barcelona. Jag ser det här som mitt sista år och jag vill njuta av varje ögonblick, sade spanjoren på en presskonferens enligt AFP.

I nästa omgång i Barcelona möter Nadal australiern Alex de Minaur.

Återkomsten ger hopp om att Rafael Nadal kan tävla i Franska mästerskapen, mellan den 20 maj och 9 juni. Nadal har vunnit grand slam-turneringen rekordmånga 14 gånger.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!