Feyenoords tränare Arne Slot kommer allt närmare jobbet som Jürgen Klopps efterträdare i Liverpool. Arkivbild.
Feyenoords tränare Arne Slot kommer allt närmare jobbet som Jürgen Klopps efterträdare i Liverpool. Arkivbild. - Foto: Peter Dejong/AP/TT

Uppgifter: Klart att Liverpool köper ut Slot

Efter Jürgen Klopp kommer Arne Slot? Frågetecknet blir tunnare och tunnare och kan sannolikt plockas bort inom kort. Brittiska och nederländska medier skriver att Liverpool löser ut nederländaren från kontraktet med Feyenoord.


Xabi Alonso var länge ett hett spår men intresset för spanjoren svalnade snabbt då denne valde att förlänga med Leverkusen.

Sporting Lissabons Rúben Amorim uppgavs också ett tag ha varit högaktuell för en flytt till Anfield.

Men nu verkar det mest handla om att alla parter når överenskommelser innan Arend Martijn "Arne" Slot, 45, presenteras som Jürgen Klopps efterträdare.

— Klubbarna är i förhandling. Vi får vänta tills de kommer överens men det är jag säker på att de gör, sade Slot till ESPN i fredags.

Muntligen överens

I dag berättar samstämmiga rapporter att Liverpool betalar Feyenoord runt elva miljoner euro, numera närmare 130 miljoner kronor, och löser ut Slot från de två år han har kvar på kontraktet.

Klubbarna ska vara muntligen överens. Ingen av klubbarna har offentligt kommenterat uppgifterna, men skulle en överenskommelse ha nåtts kan Liverpool inleda förhandlingar med Slot om de personliga villkoren.

Klopp meddelade i vintras att han lämnar sin post efter åtta framgångsrika säsonger med bland annat segrar i Premier League och Champions League.

I fredags kommenterade han Slot.

— Jag är inte inblandad i processen, men jag gillar hur hans lag spelar. Det är en bra tränare och en trevlig kille. Om han är lösningen, då blir jag mer än nöjd.

West Hams manager David Moyes och Jürgen Klopp klappar om varandra.

Nöjd är knappast ordet Klopp lär använda om de senaste prestationerna. Med tre matcher kvar är titeljakten i princip över, såvida inte konkurrenterna Manchester City och Arsenal klappar ihop.

Oavgjort mot West Ham

Derbyförlusten mot Everton tidigare i veckan följdes upp med 2–2 mot West Ham i London.

Då vände ändå Liverpool till 2–1-ledning efter Jared Bowens inledande nickmål, men Michail Antonio kvitterade, även det med en nick.

I slutet av matchen hamnade Klopp i en het ordväxling med Mohamed Salah, som skulle bytas in.

Efteråt ville Klopp inte avslöja vad tjafset handlade om.

— Nej, vi har redan pratat i omklädningsrummet. För mig är det överstökat.

Liverpool står på 75 poäng, två färre än Arsenal och en färre än Manchester City, men med fler spelade matcher.

Manchester City möter Nottingham borta medan Arsenal spelar det heta Londonderbyt mot Tottenham på bortaplan. Båda matcherna spelas på söndagseftermiddagen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!