Rättvik äntligen vinnare igen

Rättvik har haft det tufft i Elitserien herr i bandy den här säsongen, men hemma mot Edsbyn kom första segern, efter 16 spelade matcher. Rättvik vann med 5-4 (4-3).

Rättvik tog en tidig ledning. Ludde Bjernulf gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Edsbyn kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Per Hellmyrs, i elfte minuten.

Rättvik tog ledningen bara fem minuter senare genom Jack Ternander framspelad av Ludde Bjernulf.

En minut senare var det själmål som såg till att Edsbyn kvitterade till 2-2.

Sex minuter senare spelade Oskar Svensson fram Rasmus Plan som såg till att Rättvik tog ledningen.

Laget ökade ledningen till 4-2 fyra minuter senare återigen genom Jack Ternander på pass av Christian Mickelsson.

I 37:e minuten gjorde Ted Hedell mål, och reducerade åt Edsbyn.

Rättvik gjorde 5-3 genom Clas Boström efter 13 minuters spel i andra halvleken.

Mattias Larsson reducerade förvisso, men närmare än 5-4 kom inte Edsbyn.

Rättviks Ludde Bjernulf stod för ett mål och två assists.

Förlusten var Edsbyns andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Edsbyn nu ligger på tionde plats. Rättvik är på 14:e och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 30 december. Då möter Rättvik SAIK på Göransson Arena 16.00. Edsbyn tar sig an Broberg/Söderhamn hemma 17.00.