Zlatans bok rör upp känslor angående hans kvinnosyn i Frankrike.
Zlatans bok rör upp känslor angående hans kvinnosyn i Frankrike. - Foto: Scanpix

Frankrike: "Zlatan är en arrogant mansgris"

Zlatan vill helst att Helena Seger ska vara hemma och sköta om hemmet – något som fransmännen inte tycker om. Flera tycker nu att hans bok "Jag är Zlatan Ibrahimovic" är kvinnonedsättande.


För mindre än två veckor sedan släppte Zlatan Ibrahimovic sin bok "Jag är Zlatan Ibrahimovic" i Frankrike. Boken har fått blandade skurar av kritik i hans nuvarande hemland. 

Flera har dock reagerat på Zlatans syn på kvinnor. Panelen i teveprogrammet Directe 8, som är ett debattprogram, konstaterade att Zlatan är "en arrogant mansgris med en nedsättande kvinnosyn" enligt Kulturnytt på Sveriges radio. 

Även journalister på radio i Frankrike ska ha reagerat på Zlatans kvinnosyn och förstår inte att varför han är stolt över att han sambo Helena Seger stannar hemma med barnen. De tycker att hon bör ha en mer självständig roll och få bestämma själv. 

"Askungesaga"

Den berömde tevejournalisten Audrey Pulvar håller med dem andra men tycker att det är uppenbart att förklaringen ligger i att Zlatan har haft en svår uppväxt med sin mamma och därför vill ha en omhändertagande fru.

Enligt Sveriges radio förvånas även många medier över att boken nominerades till Augustpriset i Sverige då boken inte anses vara någon ny "Brott och straff" eller något annat storverk. 

Det är dock flera tidningar, som till exempel L'Express, där boken hyllas för sin underhållning och sin "Askungesaga". 

Det är inte lätt att vara omtyckt av alla. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!