Macclesfield Town tog sig till fjärde omgången av FA-cupen förra säsongen, där de förlorade mot vinnarna Wigan med 0–1.
1 av 2
Macclesfield Town tog sig till fjärde omgången av FA-cupen förra säsongen, där de förlorade mot vinnarna Wigan med 0–1. - Foto: Ap/SCANPIX
Ändå bra jobbat för en klubb i den engelska fjärdedivisionen.
2 av 2
Ändå bra jobbat för en klubb i den engelska fjärdedivisionen. - Foto: Ap/SCANPIX

Klubben erbjuder dig en plats i laget – om du betalar

Är du en tränad man mellan 18 och 35 år som drömmer om att spela professionell fotboll i England? Då har du chansen nu – om du hostar upp drygt 200 000 kronor.


Hört talas om pay and play i golfsammanhang? Det är när du, som saknar grönt kort, kan betala en summa för att spela på en bana. Nu applicerar Blue Square-klubben Macclesfield Town samma metod inom fotbollen. Klubben avslutade förra säsongen med fem miljoner kronor i skulder och är i stort behov nya inkomstkällor. 

– Det är allmänt känt att vi är i en prekär situation och att vi tittar på alla alternativ för hålla klubben flytande, säger den tillförordnade klubbdirektören Andy Scott enligt Sky.

"Unikt i engelsk fotboll"

Därför erbjuder The Silkmens, som de kallas på de brittiska öarna, en plats i laget – för 200 000 kronor.

Men det är inte villkorslöst. Det krävs att du är av manligt kön, mellan 18 och 35 år gammal och är i god form. Dessutom handlar det bara om tio minuters speltid i en cup- eller ligamatch.

– Vad vi vet har det här aldrig gjorts tidigare, så det är unikt i engelsk fotboll, säger Scott.

Scott är dock noga med att påpeka att de inte tänker ta några större sportsliga risker med idén.

"Kan inte se något fel med det"

– Om vi leder med 3–0 med tio minuter kvar av en match kan det vara en bra tidpunkt för tränaren (John Askey) att utnyttja möjligheten.

Macclesfield måste få in minst en miljon kronor innan augusti för att inte gå i konkurs – så även supportrarna är positiva till idén.

– Personligen kan jag inte se någonting fel med det. Om någon är redo att betala summan så önskar jag dem lycka till, säger Jon Smart, en styrelsemedlem i supporterföreningen enligt Sky

Det är ännu oklart hur urvalsprocessen ser ut om flera supportrar är redo att betala summan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!