Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Häxdoktor: "Jag har skadat Ronaldo"

- 05/06/2014, 14:54 -
Kanske ber Ronaldo till gudarna för att stoppa läkaren.
1 av 3

Kanske ber Ronaldo till gudarna för att stoppa läkaren.

© Bildbyrån - COP 95 - SWEDEN ONLY / MIGUEL LOPEZ

Portugal har stött på problem inför VM.
2 av 3

Portugal har stött på problem inför VM.

Bildbyrån/Ortzi Omenaka/Urbanandsport/FatoPress

Portugals väg till VM gick via Sverige.
3 av 3

Portugals väg till VM gick via Sverige.

BILDBYRŁN/Joel Marklund

En läkare i Ghana påstår att han ligger bakom Cristiano Ronaldos skadebekymmer, och att han "jobbat" för dessa i månader.

GHANA. Man ska inte skämta om skador, brukar det låta när det snackas fotboll. Men den ghanska läkaren Nana Kwaku Bonsam gör precis tvärtemot, eller gör han det?

"Sa det för flera månader sen"

Enligt en artikel i The Guardian påstår sig läkaren ligga bakom fotbollsstjärnans skador, som består i muskelproblem och en knäskada. 

– Redan för flera månader sedan sa jag att jag skulle jobba för att skada Ronaldo, få honom att missa VM eller åtminstone hindra honom från att spela mot Ghana, säger Nana Kwaku Bonsam till Angel FM, uppger Guardian. 

Tog hjälp av hundar

Läkaren, som verkar väldigt förtjust i högst okonventionella metoder, berättar hur han sprungit runt och letat efter hundar med målet att få djuren att medverka i en speciell ritual vid namn Kahwiri Kapam. På något vis ska ritualen med hundarna ha hjälpt Nana Kwaku Bonsam i sitt arbete med att skada Ronaldo.

"Kan inte botas av läkare"

Den ghanska läkaren menar att Portugals läkarteam kan jobba så mycket de vill, men att de aldrig kommer att kunna få bukt på skadeproblemen.

– Skadan kan aldrig botas av någon läkare. De kommer aldrig att se vad som orsakar skadan för att det är spirituellt. I dag är det han knä, i morgon hans lår och dagen därpå är det något annat, säger han, enligt Guardian.