Stjärnan fri från svinsjukan

Dominak Granak låg nedbäddad i åtta dagar på grund av svininfluensan.


I åtta dagar låg Rögles slovakiska backstjärna Dominik Granak nedbäddad med svininfluensan. I tisdags återupptog han träningen och i kväll ska han göra comeback i det viktiga bottenmötet med Timrå, skriver hd.se.

– I tisdags kände jag mig långsam och svag, i dag (onsdag) kändes det mycket bättre. Jag vet inte hur mycket jag kan spela, vi får se hur det känns under matchen, säger slovaken, som insjuknade efter att ha varit i väg på Deutschland Cup med sitt landslag.

Det är ett ganska formstarkt Rögle som får förstärkning på backsidan. Efter den snöpliga förlusten mot Frölunda i helgen gjorde laget en stark insats mot Färjestad hemma i Lindab Arena i måndags. Dominik Granak gillar det faktum att laget har gjort nio mål på de senaste två matcherna.

– Det är viktigt att känna att laget kan göra fyra, fem mål i varje match. Att bara göra ett eller två mål och hoppas på att målvakten ska hålla nollan blir jobbigt i längden, säger han till hd.se.

Över lag har skade- och sjukdomssituationen förbättrats avsevärt för Rögle. Alla sjuka spelare ska vara tillbaka i kvällens bortamatch.

Saknas gör fortfarande den långtidsskadade trion Richard Demén-Willaume, André Brendheden och Giulio Scandella.

Christopher Liljewall avstår också från spel på grund av sin ljumskskada.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!