Historisk uppvisning

Historia skrevs i kväll på Nya Ullevi då en ishockeymatch i Sveriges elitserie spelades där mellan Frölunda och Färjestad. Det skulle visa sig att en viss göteborgare skulle dra åt sig hela kvällens uppmärksamhet. Fredrik Pettersson stod för ett hattrick då FBK besegrades med 4-1.

Publik och hockeyfest i Göteborg och Nya Ullevi.

31144 personer hade tagit sig till stadion för att följa den historiska matchen. Frölunda vann med 4-1 efter att Fredrik Pettersson och Joel Lundqvist fixat 2-0 i första perioden under tolv magiska sekunder.

I andra perioden så var det dags igen.

Fredrik Pettersson nätade på nytt framtill 3-1, framspelad av Mikael Johansson.

Dessförinnan så hade gästerna från Karlstad bara minuten innan 3-1, lyckats reducera till 2-1. Detta genom Per Åslund. Men fler mål än så gjorde inte Färjestad denna afton.

I stället så var det mannen som inledde målskyttet som fick den stora äran att spika slutresultatet till 4-1 genom att pricka in sitt tredje mål för kvällen. Ett historiskt hattrick från spelaren som bloggar för hemsidan.

Passa på att klicka här för att komma till Petterssons blogg här på Nyheter24. Där kan du hålla utkik efter hans egna ord om kvällens succé.

Den 22-årige forwarden har stått för 25 poäng (14+11) på 32 matcher denna säsong.