Skellefteå utklassade Modo

Efter fyra raka förluster kom Skellefteå igen starkt. (TT)

Modo åkte på storstryk i kväll när Skellefteå AIK kom på besök. Slutresultatet blev 6-0 till Skellefteå. Brad Moran, Kent McDonell och Anders Söderberg gjorde två mål vardera.

Skellefteå kom igen starkt efter fyra raka förluster, medan Modo förlängde sin förlustsvit till fyra matcher och är på väg som en sten ned genom tabellen.

Skellefteå hade rättvist en 3-0-ledning efter första perioden, och då valde Modo-coachen Harri Rindell att byta ut svage målvakten Karol Krizan. Varpå dennes ersättare Michal Zajkowski inte hade motat ett skott innan han tidigt i andra perioden blev överlistad av Brad Moran på en straff. Då var matchen definitivt över. Skellefteå kunde defilera in i mål och är med i elitseriematchen igen.

Jättekris i Modo som är hårt skadedrabbat. Fem toppnamn borta mot Skellefteå, då dessutom Fredrik Warg fick utgå med befarad svår knäskada.