Den svenske landslagsanfallaren Gustaf Nilsson är cupmästare i Belgien med sitt Royale Union Saint-Gilloise efter seger i finalen mot Antwerp FC. Arkivbild. - Foto: Francois Walschaerts/AP/TT

Nilsson cupmästare – första titeln på 89 år

Landslagsstjärnan Gustaf Nilsson är belgisk cupmästare i fotboll. Hans Royale Union Saint-Gilloise vann cupfinalen mot Antwerp FC på Kung Baudouin-stadion i Bryssel med 1–0. Japanen Koki Machida kunde på en hörna styra in matchens enda mål på tilläggstid av den första halvleken.

Union hade sin storhetstid före andra världskriget då det blev elva ligatitlar fram till 1935. Sedan dess har Brysselklubben inte fått lyfta någon pokal, men nu är en 89 år lång titeltorka över. Senast Union blev cupmästare var 1914. Klubben gjorde comeback i den belgiska högstaligan säsongen 2021–2022 efter nästan 50 år i lägre serier.

Anfallaren Nilsson startade finalen, men blev utbytt med knappt tio minuter kvar att spela.

Rättat: Tidigare uppgavs fel årtal för när Union senast vann cupen.