"Det studsade vår väg"

Hv71 besegrade Färjestad, Johan Lindström stor matchjälte.

"Det studsade vår väg idag", tyckte Johan Lindström efter matchen mot Färjestad - och han skojade inte. För det var just på en puck som studsade in över Robin Rahm som avgjorde toppmötet mellan HV71 och Färjestad.
- Jag trodde den skulle gå ner i hörnet, det var det som var meningen iallafall, sade segerskytten om målet.

Det var inte världens mest välspelade match. Eller som HV-tränaren Janne Karlsson uttryckte det:
- Det kommer inte gå till historien som någon stilbildare det här. Det var väl två ganska tröttkörda lag som spelade.

Men många olika ingredienser hade åtminstone matchen. Den hade drömmål, upphämtning, dråpligt mål och en korkad avgörande utvisning.

Och det kan sägas direkt. Spelmässigt var det Färjestad för större delen av matchen. Men någon större utdelning hade man inte i målskyttet. Det såg i stora drag Andreas Andersson till.
- Ante är en suverän keeper, berömde Janne Karlsson för Canal Plus.

Matchen öppnade annars upp med ett drömmål av Björn Melin, som blev första periodens enda mål.

Han trampade in i zonen, fintade bort Fredrik Lindgren till närmsta korvkö och gav honom sedan sällskap av Robin Rahm innan han satte pucken.
- Jag kom två mot en med Ullström, jag tänklte fejka ett pass och sen får jag förbi och sen får jag en bra fint på målvakten där också. Det kan vara mitt snyggaste mål i karriären, sade Melin.

David Ullström satte 2-0 i andra perioden med ett snärtigt skott upp i krysset innan Färjestad vände tillbaka och fick lite utdelning.

Dragan Umicevic hittade Robin Sterner två gånger om. En gång i PP i andra perioden och sedan tidigt i andra perioden.

Sen kom det där slumpmålet med bara fyra och en halv minut kvar. HV71 hade precis missat ett fyra minuter långt PP när Johan Lindström skickade iväg en puck från mittzon. Ett egentligen misslyckat nedlägg som gick på mål istället för ner i hörnet. Innan mål studsade pucken upp i en båge och ställde Robin Rahm i kassen.
- Jag får pucken och ska bara lägga ner den, sen studsar den precis innan målet. Jag tror väl att den ska gå ner i hörnet där… det var det som var meningen, menade Lindström.

När Färjestad sedan fick en kanonchans att med fyra minuter kvar komma in i matchen när Per Ledin fick en utvisning, så tog det inte många sekunder innan Dragan Umicevic drog på sig en korkad utvisning i anfallszon.

När efterföljande tekning gjordes i Färjestads zon vann Jukka Voutilainen teken bak till David Petrasek som klippte in säsongens trettonde mål och avgjorde matchen.

Färjestad reducerade därefter och skapade lite nerv på slutet, men fick aldrig in någon kvitteringspuck.
- Vi kämpar till hundra procent och Andreas är grym i mål där bak och ja, det studsade rätt för oss idag, sade Johan Lindström.

David Petrasek gjorde förutom sitt mål passningen som ledde fram till Johan Lindströms mål och nådde därmed upp i 40 poäng redan efter 34 matcher.