Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Heta känslor på Hovet

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 26/01/2010 01:15

HV71 och Djurgården spelade oavgjort, 3-3, i en match med massor av känslor på Hovet.

Rivaliteten mellan Djurgården och HV71 visade upp sig redan på uppvärmningen.

Därefter fortsatte lagen att spela fysiskt i en match utan vinnare.
- Det måste ha varit en rolig match att kolla på, säger HV-centern Andreas Falk efter 3-3 på Hovet.

Djurgården har med all önskvärd tydlighet visat att de vill vara ett topplag att räkna med den här säsongen. På måndagskvällen markerade man revir redan på uppvärmningen inför mötet med serieledande HV71.
- Det var lite kurr redan på uppvärmningen. Det var hett, man vill ju visa var man står, säger Andreas Falk till ppv och tillägger att det inte var lagkamraten och backen Lance Ward som sköt några puckar på motståndarna den här gången.
- Nej, Lance höll sig lugn. Det var lite internt bara, mer säger jag inte.

På isen fick gästerna från Jönköping en drömstart. 2-0 efter första perioden sedan Teemu Laine och Mattias Tedenby gjort varsitt mål med en och en halv minuts mellanrum.

Djurgården såg inte alls ut att vara med i matchen, men uppryckningen skulle komma i den andra perioden.
- Vi börjar lite lamt, men sedan i andra börjar det tända till och då kommer känslorna, säger Dif-tränaren Mikael Johansson.

Med känslorna kom också målen. Andreas Engqvist reducerade och Tim Eriksson kvitterade HV-ledningen. Dessemellan bestod perioden av en hel del utvisningar. Det var efter en sådan som Martin Thörnberg gav HV ledningen på nytt efter uppoffrande arbete framför Gustaf Wesslau. Thörnberg kom dock att lämna matchen vid ett senare tillfälle på grund av skada.

Nichlas Falk ordnade en kvittering sex minuter in i tredje perioden och matchen gick till förlängning. Där hade bägge lagen faktiskt powerplay-möjligheter att döda matchen, men ingen lyckades.
- Det kanske var rättvist, säger Andreas Falk om slutresultatet.
- Jag är mest nöjd med att vi kom tillbaka och visar krigarhjärta. Det är riktigt starkt av oss, tycker Mikael Johansson.

Hockeysverige.se