1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Nordgren på väg hem

Niklas Nordgren kan vara på väg hem till Sverige igen. Han har fortfarande inte bestämt sig för om det här blir hans femte och sista år utomlands eller inte. Modo och Timrå är på hugget.


Kontraktet med Rapperswil har en option som kan utnyttjas för en ny säsong, men efter två blytunga säsonger sportsligt på raken är Niklas Nordgren tveksam.

- Det har gått tungt i år och jag borde ha producerat ännu mer. Samtidigt är det turbulent i klubben och vi är inne på vår tredje tränare den här säsongen. Socialt är det väldigt bra, men hockeymässigt har det varit sådär, säger Niklas Nordgren till dagbladet.se.

Moderklubben Modo har sedan tidigare aviserat intresse och nu ger sig även Timrå in i jakten på den landslagsmeriterade anfallaren. Genombrottsklubben är förstås likt Modo ett rimligt alternativ.

- ”Linkan” har ringt flera gånger den här säsongen och de har visat att de vill ha mig. Det är klart att jag följer hur det går i Timrå och det är helt klart ett intressant alternativ om vi väljer att komma hem.

30-åringen lämnade Timrå 2005 för NHL-spel och hamnade därefter i Rapperswil där han nu är inne på sin fjärde säsong. De två mittersta säsongerna i klubben har - poängmässigt - varit strålande med över 50 poäng.

Den första, och nu den senaste, har båda bitvis störts av skador.

I vinter har det bara blivit elva mål och 18 assist på 41 matcher för Nordgren, vars Rapperswil igår inledde kvalspelet för att hålla sig kvar i högstaligan. Det är andra året i rad klubben tvingas till kvalspel.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!