Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veteranen matchhjälte i sudden death - igen

Matchhjälten Niklas Andersson kramas om av sina överlyckliga lagkamrater.
1 av 1

Matchhjälten Niklas Andersson kramas om av sina överlyckliga lagkamrater.

SCANPIX

Sport | 22/03/2010 23:14

Niklas Andersson visade återigen vägen för sitt Frölunda, när den 38-årige veteranen avgjorde i sudden death.

Linköing såg ut att gå mot en viktig bortaseger och ledde med 1-0 långt in i den tredje perioden. Tony Mårtenssons ledningsmål från den trettonde matchminuten såg ut att kunna bli avgörande och ledningen i matcher var nära att bli LHC:s.

Då stegade Janne Niskala fram med mindre än en halvminut kvar till fulltid och skickade in kvitteringen och förlängning stundade.

– Vi hade haft några chanser tidigare, men till slut gick pucken in. Det var inte det bästa skottet jag skjutit, men det gick in, sa Niskala till Kanal 9 inför förlängningen.

- Det är ett mål som avgör och allt kan hända, men vi har goda minnen från förra matchen här, så... Vi vinner, fortsatte han.

Mycket riktigt blev hemmalaget som lämnade isen som segrare. Janne Niskalas sköt men mål blev det inte. Istället var det den 38-årige Niklas Andersson som blev matchhjälte. Veteranen petade påpassligt in Niskalas retur och frälste, precis som i det första mötet, Indianerna i sudden death.

Förlunda leder efter kvällens seger med 2-1 i matcher.