Malmö straffade Mora

Malmös hopp om kvalserien i ishockey lever efter 2-1-seger.


Malmös hopp om kvalserien i ishockey lever efter 2-1-seger efter straffar borta mot Mora.

Men Mora har mycket bättre slagläge på kvalserien och kunde under matchen presentera Ross Lupaschuk som intressant nyförvärv.

Matchen mellan Mora och Malmö blev målfattig men var ändå underhållande. Båda lagen skapade chanser hela matchen och antalet träffar i målställningen blev fler än antalet mål.

Mora skapade lite mer, lyckades också få till lite längre anfall, men Henrik Karlsson i Malmö-målet gjorde en riktigt stabil insats och i straffavgörandet var Marcus Påhlsson i Malmö mest kylig.

– Vi kämpar verkligen riktigt som ett lag, ger varandra understöd hela matchen. Vår bästa match sedan jag tog över som tränare, sade Malmö-tränaren Göran Karlström.

I Mora-lägret var det lite dystert, men Greger Artursson såg ändå positivt på framtiden.

– Vi hade chanser att kunna avgöra, borde väl haft en poäng till i alla fall. Malmö är lite bättre på bortaplan och vi fick inte samma upp samma fart som när vi vann i Malmö i söndags, sade Artursson.

– Men jag tycker vi har bra linjer i vårt spel och det kommer att vara viktigt när serien ska avgöras. De lag som lyckas bäst i slutet av serien är de lagen som har ett spel att falla tillbaka på, inte hamnar i djupa dalar under matcherna och det tycker jag inte att vi gör.

Mora passade också på att presentera ett starkt nyförvärv; hårdskjutande backen Ross Lupaschuk som gjorde 31 poäng på 49 elitseriematcher för Mora säsongen 2005-06. Han kommer att spela för Mora redan på fredag i derbyt mot Leksand.

– Skönt att vara här igen. Jag trivdes här senast och vill hjälpa klubben, sade han.

Almtuna tog över tredjeplatsen i tabellen efter 3-2 borta mot Sundsvall, Sebastian Eriksson avgjorde med 30 sekunder kvar att spela. Almtuna har nu en poäng mer än Mora och Växjö, som besegrade Oskarshamn med 3-2 efter förlängning.

Serieledande Leksand vann borta mot Björklöven med 3-1 medan tvåan AIK vann i Huddinge med 4-0.

Övriga resultat: Mariestad-Nybro 5-4 och Bofors-Troja 3-4, båda efter förlängning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!