Klacken fortsätter att stå bakom laget.
1 av 2
Klacken fortsätter att stå bakom laget. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX /
Djurgården måste rycka upp sitt försvarsspel om laget ska ta sig ur krisen.
2 av 2
Djurgården måste rycka upp sitt försvarsspel om laget ska ta sig ur krisen. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX /

Experten: "DIF-försvaret är som en schweizerost"

Djurgården tar emot Timrå IK under tisdagskvällen. Tabelljumbon mot tredjeplacerade succélaget - frågan är om Djurgårdens uppryckning kan komma redan nu?


Marcus Nilsons framtid

Marcus Nilsons forsatta äventyr i Djurgården är högst osäker. Anfallaren har inte fått ett kontraktserbjudande från styrelsen och ser därför sig runt efter andra alternativ.

Laget behöver ledaren och förebilden i sitt anfallsspel, men styrelsen ser istället över hur de ska få bukt på lagets uppenbara problem i försvarsspelet.

Många Djurgårdare menar därför att till exempel Nilson bör sänka sitt lönekrav för att ge klubben möjlighet att värva betydligt bättre backar - något Anton Lander i kvällens motståndare Timrå IK valde att göra, för att ge sitt lag bättre möjligheter att slåss om höga tabellplaceringar och framskjutna positioner inför slutspelet.

STOCKHOLM. Djurgården spelade SM-final så sent som i april. Nu ligger laget sist i elitserien och har endast fyra poäng efter sex spelade matcher. Enligt bland annat Nyheter24:s bloggarduo Robin Nordin och Rebecca Dahl är det DIF:s försvarspel som är den stora akilleshälen.

"Det är en hönsgård emellanåt och spelarnas roller verkar vara diffusa i vissa situationer, något saknas i laget." skriver Robin Nordin.

Nordin är inte ensam om sin analys

"Det finns inte mycket som fungerar och det kändes farligt varje gång Luleå var i DIF-zonen." blev svenskafans skribent, Alexander Sjöbloms omdöme efter Djurgårdens match mot Luleå.

Om DIF ska ta sig ur den begynnande krisen måste laget stå upp och forcera från första period. Laget låter ofta motståndarna få en tidig ledning och har därefter svårt att återhämta sig.

"Försvaret är som en schweizerost, alla lag hittar olika vägar fram till målet." menar Marcus Simm i sin veckokrönika för svenskafans.

Simm menar vidare att laget har ett gäng med talangfulla backar som behöver betydligt bättre uppbackning från rutinerade Andreas Holmqvist och David Printz. Problemet är att de inte räcker till.

Vidskepligheten slår till

Djurgården väljer nu dessutom att byta till de röda matchtröjorna när laget spelar hemma på Hovet. Utspelet låter mer som ett desperat drag än ett seriöst, rationellt och genomtänkt försök att styra upp det som behöver styras upp.

Frågan är vilka som kan hjälpa laget ur krisen. Robin Nordin har sin kandidat - det gäller bara att han taggar till och att klubben ger honom det kontrakt han förtjänar.

"Marcus Nilson är han som kan göra det, särskilt när han blir lite grinig. Han kan mycket väl vara anledningen till att Djurgårdens flyt vänder."

"Jag hoppas innerligt att Djurgården erbjuder Nilson ett bra alternativ som sträcker sig över flera år."

Josef Boumedienne efter matchen mot Luleå.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!