Djurgården tog en snabb revansch efter derbytorsken mot AIK.
Djurgården tog en snabb revansch efter derbytorsken mot AIK. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Christopher Nihlstorp i FBK-målet hade en minst sagt svettig afton.
Christopher Nihlstorp i FBK-målet hade en minst sagt svettig afton. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Krisstämpel - då krossade Djurgården Färjestad

Fansen ropade på Hardy Nilssons avgång. Då gick Djurgården ut och körde över gästande Färjestad.

STOCKHOLM. Djurgården åkte på decenniets kanske tyngsta förlust i derbyt senast mot AIK, som man förlorade med hela 5-0. Inför mötet mot Färjestad krävde fansen att tränaren Hardy Nilsson skulle "ta sitt ansvar" och avgå. Svaret på protestaktionen? total dominans och en storseger - Färjestad förnedrades med 5-1.

Målfyrverkeri

Matchen var knappt fyra minuter gammal när Kristofer Ottoson gav Djurgården det förlösande ledningsmålet. Men jublet skulle bli ett kortvarigt sådant, för mindre än minuten senare bombade Marius Holtet in kvitteringen.

Men Djurgården var det hungrigare laget. Därför var Jonas Almtorps 2-1-mål efter 11,44 ett fullt rättvist sådant. FBK-keepern Christopher Nihlstorp kände nog redan då att han skulle gå en svettig afton tillmötes.

Ölvestad dödade matchen

Om Nihlstorp hade det tufft redan i den första perioden, var det ingenting mot vad skulle skulle komma i den andra. Hemmalaget chockstartade mellanakten med två snabba mål av Jimmie Ölvestad, som såg till att drabbningen inte blev särskilt spännande.

Djurgården kontrollerade matchen från första till sista minuten och Tim Erkssons 5-1-mål i den andra perioden blev matchens sista. Därmed fick man en snabb revansch efter den miserabla insatsen i derbyt mot AIK. Frågan är dock Hardy Nilsson kan andas ut riktigt än?