Kent McDonell firar öppningsmålet tillsammans med Johannes Salomonsson.
Kent McDonell firar öppningsmålet tillsammans med Johannes Salomonsson. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
AIK:s tränare Roger Melin fick pucken i huvudet under matchen.
AIK:s tränare Roger Melin fick pucken i huvudet under matchen. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

AIK förnedrade Brynäs efter magisk period

Brynäs hade ingen chans borta mot AIK.

Dagens elitserie-matcher

AIK-Brynäs 5-1

Frölunda-Linköping 3-2

STOCKHOLM. Ena sekunden förlorar de stort och den andra sekunden krossar de topplag som Brynäs.

Det blev en minst sagt ensidig historia på Hovet när Gävle-laget kom på besök. Efter 30 mållösa minuter spräckte hemmalagets Kent McDonell nollan, men fick se ledningen kvitteras minuterna senare.

Då satte hemmaspelarna igång på riktigt - och förnedrade gästerna med 5-1. Rastislav Pavlikovsky satte 2-1 sekunderna före pausvila innan Daniel Bång drygade ut tidigt i den tredje.

Robert Rosén och Oscar Ahlstöm fastställde sedan slutresultatet med ett mål vardera och såg till att AIK tog tre blytunga poäng i bottenstriden.