Jimmie Ölvestad sänktes i den första perioden.
Jimmie Ölvestad sänktes i den första perioden. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Domarna fick hålla i Marcus Nilsson. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
3 av 6
Jari Tolsa knockade två hemmaspelare. Till slut fick Dif-kaptenen Marcus Nilson nog och gick till attack. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Mario Kempe och Kristofer Ottosson gjorde Djurgårdens mål.
4 av 6
Mario Kempe och Kristofer Ottosson gjorde Djurgårdens mål. - Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX
Det var stökigt på isen.
5 av 6
Det var stökigt på isen. - Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX
Marcus Nilson fick först 2+10 och åkte sedan ut.
6 av 6
Marcus Nilson fick först 2+10 och åkte sedan ut. - Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

Tolsa knockade två Dif-stjärnor - då åkte Nilson ut

Det blev stökigt värre på Hovet när Frölunda förlängde segersviten mot Djurgården.

Växjö-Timrå 2-1

STOCKHOLM. Det var i slutet av den första perioden som Djurgårdens Jimmie Ölvestad sänktes med en rejäl tackling mot huvudet av Frölundas Jari Tolsa. Publikfavoriten blev liggandes kvar på isen med svåra smärtor och tvingades dessutom avbryta matchen med en befarad hjärnskakning men trots det åkte Tolsa bara ut i två minuter.

– Skitful tackling på Jimmie, och sjukt att det bara blir en tvåa, säger en upprörd Patrick Cehlin till Canal Plus.

Men kaoset i matchen slutade inte där. Dif-kaptenen Marcus Nilson hamnade i centrum när han först åkte fram till Tolsa och sedan åkte ut i 2+10 för att ha kastat handskarna, efter att Henrik Tömmernes attackerat veteranen bakifrån.

En bra bit in i mellanperioden var det dags igen. Jari Tolsa gjorde ned Daniel Tjärnqvist - som också tvingades avbryta matchen - med en brutal tackling. Och bara sekunderna senare kvitterade Frölunda. Då gick Nilson åter till attack - och fick sedan matchstraff medan Tolsa klarade sig undan med två minuter. Målet godkändes inte av domarna, vilket var den tredje gången domarna dömde bort ett Frölunda-mål.

Förlängde segersviten

Matchen slutade 3-2 till gästerna efter att Mika Pyörälä och Magnus Kahnberg, som gjorde comeback efter två månaders skadefrånvaro, nätat en gång vardera.

Mathis Olimb avgjorde sedan med 28 sekunder kvar att spela i sudden death och såg därmed till att Frölunda nu har vunnit alla matcher mot Dif den här säsongen.