Tony Zabel åkte på andra raka förlusten.
Tony Zabel åkte på andra raka förlusten. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Christian Eklund reducerade strax innan paus.
Christian Eklund reducerade strax innan paus. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Gustaf Wesslau stod för en rejält tabbe när Djurgården föll med 4-1.
Gustaf Wesslau stod för en rejält tabbe när Djurgården föll med 4-1. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Men det hjälpte inte. HV71 vann ändå.
Men det hjälpte inte. HV71 vann ändå. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Snart kan inget rädda Djurgården

Djurgården förlorade igen och nu är play off väldigt nära.

Kvällens elitserie-matcher

Brynäs-Timrå 4-1

Färjestad-Frölunda 2-2

Skellefteå-AIK 2-1

Djurgården-HV71 1-4

Luleå-Växjö 1-0

STOCKHOLM. Noll poäng på de två inledande matcherna. Det har verkligen inte börjat bra för Djurgården och deras nykomponerade tränartrio - som åkte på ytterligare en tung förlust.

Det dröjde ett bra tag innan mardrömmen hemma mot HV71 började. Först i den andra perioden inledde gästernas Jason Krog målskyttet innan Per Ledin drygade ut till 2-0 strax därpå efter att hemmamålvakten Gustaf Wesslau tabbat sig rejält.

Christian Eklund reducerade förvisso strax innan paus och sköt därmed det poängtörstande hemmalaget tillbaka in i den tuffa matchen. Men knappt fyra minuter in i den sista perioden ökade Mattias Karlsson på bortaledningen till 3-1, innan Johan Davidsson avslutade målskyttet med sitt 4-1-mål.