- Foto: Pexels

24/7 Drive-thru dagen

24 juli är snart här och med det kommer en speciell tradition som har blivit alltmer populär runt om i världen - Drive-thru-dagen.


Drive-thru dagen den 24 juli

Denna unika firardag hyllar det bekväma och praktiska konceptet med att ta emot service och köpa produkter utan att ens behöva lämna bilen. Med rötterna i USA har Drive-thru-dagen spridit sig över hela världen och erbjuder en dag då människor kan njuta av sina favoriträtter och tjänster utan att behöva stiga ur sina fordon

Drive-thru dagen – bakgrund

Bakgrunden till Drive-thru-dagen går tillbaka till 1930-talet, då det första drive-thru-fönstret introducerades på en bank i Grandview, Missouri. Detta innovativa koncept möjliggjorde smidiga banktransaktioner utan att kunderna behövde gå in i banken. Idén blev snabbt populär och spred sig till andra branscher, inklusive snabbmat och kaffe. 

Hur firas Drive-thru dagen den 24 juli?

Firandet av Drive-thru-dagen involverar en mängd olika företag och verksamheter som erbjuder drive-thru-service. Restauranger, kaféer, bankkontor och apotek är bara några exempel på platser som ger möjlighet till att fira denna speciella dag. Människor tar tillfället i akt att njuta av sina favoritmaträtter, beställa sin morgonkaffe eller utföra sina ärenden utan att behöva stiga ur bilen.

För att göra dagen ännu roligare och minnesvärd kan vissa företag erbjuda specialerbjudanden, rabatter eller till och med gratis produkter till sina drive-thru-kunder. Det är ett sätt för företag att visa sin uppskattning för sina kunder och samtidigt locka till sig nya.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

22/7 Approximativa pi-dagen

23/7 Varmkorvens dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12