- Foto: Pexels

25/7 Trä Nålen-dagen

Den 25 juli varje år samlas sömnadsentusiaster över hela världen för att fira Trä nålen-dagen. Denna speciella dag ägnas åt att hylla den ädla konsten av broderi och sömnad.


Trä Nålen-dagen den 25 juli

Trä Nålen-dagen är en årlig händelse som äger rum den 25 juli, då människor samlas för att fira och hylla konstformen av att trä nålar. Denna unika dag ger hantverkare och entusiaster möjlighet att visa upp sina färdigheter och kreativitet genom att skapa och visa upp olika föremål gjorda av trä.

Hur firas Trä Nålen-dagen:

Här är några sätt som Trä Nålen-dagen kan firas:

  1. Workshops och demonstrationer: Hantverkare och experter inom träkonst arrangerar workshops och demonstrationer för att lära ut tekniker och dela sin expertis med andra. Deltagarna får möjlighet att prova på olika träbearbetningsmetoder och skapa egna små konstverk.

  2. Utställningar och gallerier: Trä Nålen-dagen ger konstnärer och hantverkare en plattform att visa upp sina verk. Utställningar och gallerier anordnas för att visa upp olika föremål skapade av trä, såsom träsniderier, skulpturer, smycken och möbler.

  3. Gemenskapsprojekt: Trä Nålen-dagen inspirerar till samarbete och deltagande. Många samhällen organiserar gemenskapsprojekt där människor kan bidra till att skapa större konstverk eller installationskonst gjorda av trä.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

18/7 Internationella Nelson Mandela-dagen

19/7 Internationella öl dagen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12