- Foto: Pexels

29/7 Lasagnens Dag

Den 29 juli varje år firas Lasagnens Dag över hela världen som en hyllning till denna älskade italienska rätt. Med sina lager av pasta, köttfärs, ostsås och tomatsås har lasagnen erövrat matälskares hjärtan världen över


Lasagnens Dag – 29 juli

Lasagnens Dag instiftades för att hedra och uppmärksamma en av världens mest älskade rätter. Lasagnen, som har anor ända tillbaka till antikens Grekland, har genom åren genomgått olika variationer och blivit en symbol för både traditionell italiensk matlagning och modern köksexperimentering. Den 29 juli markerar en särskild dag då matentusiaster runt om i världen samlas för att njuta av denna fantastiska maträtt.

Hur firas Lasagnens Dag den 29 juli?

Firandet av Lasagnens Dag tar många former och varierar beroende på var i världen man befinner sig. Restauranger och matlagningsentusiaster runt om i världen brukar kasta sig in i kulinariska äventyr och erbjuda olika typer av lasagnekreationer på menyn. Traditionella recept hålls högt, men kreativitet och nytänkande är också välkommet.

På Lasagnens Dag kan man förvänta sig att mötas av en rad läckra lasagner som erbjuder allt från vegetariska alternativ till gourmetvarianter med exotiska ingredienser. Restauranger tävlar ofta om att skapa den mest innovativa lasagnen och lockar besökare med speciella erbjudanden och smakprov. Det är också vanligt att se olika lasagneevenemang, matmässor och tävlingar runt om i världen för att fira denna kulinariska högtid.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

19/7 Internationella öl dagen

20/7 Internationella schackdagen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12