- Foto: Pexels

30 juli - Pocketbokens dag

Den 30 juli är det dags att fira Pocketbokens Dag, en speciell tillställning som hyllar den älskade pocketboken och dess oslagbara charm.


I en värld där tekniken ständigt utvecklas och digitaliseringen av böcker blir allt mer populär, är det viktigt att inte glömma bort de klassiska pocketböckernas magi. Pocketbokens Dag instiftades för att fira och hedra dessa trogna följeslagare, som har gett oss oändligt med läsupplevelser genom åren.

Bakgrund till Pocketbokens dag 30 juli

 går tillbaka till år 2011, då en grupp entusiastiska bokälskare i Barcelona, Spanien, kom på idén att hylla pocketboken genom att skapa en speciell dag dedikerad till den. Deras mål var att uppmuntra läsning och sprida glädjen i att ha en bok som alltid är inom räckhåll. Sedan dess har Pocketbokens Dag vuxit och spridit sig över hela världen, och den firas numera av bokälskare i olika länder.

Hur firas Pocketbokens dag den 30 juli?

Firandet av Pocketbokens Dag är lika mångfacetterat som pocketböckerna själva. Här är några sätt på vilka denna dag kan firas:

  1. Bokbytardagar: Många bokaffärer och bibliotek anordnar bokbytardagar, där läsare kan komma och byta pocketböcker med varandra. Detta ger möjlighet att upptäcka nya författare och dela läsupplevelser med andra entusiaster.

  2. Läsning i offentligheten: Under Pocketbokens Dag uppmuntras läsare att ta med sig sina pocketböcker och läsa dem offentligt. Det kan vara på parkbänken, på kaféet eller till och med på tunnelbanan. Detta är ett sätt att sprida kärleken till läsning och inspirera andra att plocka upp en bok.

  3. Bokdiskussioner och läsecirklar: Många bokklubbar och läsecirklar anordnar speciella evenemang på Pocketbokens Dag. Det kan vara diskussioner om favoritpocketböcker eller möjligheten att träffa författare som specialinbjudna gäster.

  4. Sociala medier-kampanjer: På grund av den stora populariteten hos sociala medier deltar läsare i hela världen i online-kampanjer för att fira Pocketbokens Dag.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

28/7 Världshepatitdagen

29/7 Lasagnens Dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!