- Foto: Pexels

31/7 Världsvänskapsdagen

Den 31 juli firar vi Världsvänskapsdagen, en årlig hyllning till vänskaper mellan människor runt om i världen. Denna internationella observans syftar till att främja förståelse, solidaritet och fred mellan alla kulturer och nationaliteter.


Världsvänskapsdagen – bakgrund

Världsvänskapsdagen är ett tillfälle att sträcka ut handen till varandra och bygga broar över gränserna för att skapa en bättre och harmoniska vänskaper. Världsvänskapsdagen instiftades för att fira kulturell mångfald och främja en värld där olikheter erkänns, respekteras och omfamnas. Ursprunget till denna speciella dag går tillbaka till år 1930 när den grundades av World Friendship Crusade i Paraguay.

Sedan dess har Världsvänskapsdagen varit ett tillfälle för människor över hela världen att uttrycka sina känslor av vänskap och solidaritet. Det är en möjlighet att övervinna fördomar och främja fred genom att bygga broar mellan nationer och kulturer.

Hur firas Världsvänskapsdagen den 31 juli?

1. Vänskapsgåvor: Ge en liten present eller en handskriven lapp till dina vänner för att visa hur mycket du uppskattar dem. Det kan vara en enkel gest som kan ha en stor inverkan på vänskapen.

2. Delning av Kultur: Ta tillfället i akt att lära dig om olika kulturer och traditioner. Bjud in vänner från olika bakgrunder till en gemensam fest där alla får dela med sig av sina kulturella rikedomar.

3. Vänskap över Gränserna: Om du har vänner eller bekanta i andra länder, ta kontakt med dem och utbyt erfarenheter och känslor om vänskap och samhörighet.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

28/7 Världshepatitdagen

29/7 Lasagnens Dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12